Hírek

Előrejelzés 2015-ig hét kelet-európai ország építési piacáról

Elkészültek az EECFA tanulmányai Szlovénia, Szerbia, Bulgária, Románia, Ukrajna, Oroszország és Törökország építési piacáról

 

Az Eastern European Construction Forecasting Association (EECFA) tagjai Moszkvában mutatták be az eredményeket. A konferencia előadásai elsősorban a régióban jelen lévő, mélyépítéssel illetve magasépítéssel foglalkozó generálkivitelezőket, valamint építőanyag és komponens gyártókat érdekelték. A résztvevő cégek által gyártott termékek köre változatos volt, például: cement, betontermék, acélipari termék, falazóelem, építési kemikália, hőszigetelő anyag, tetőszigetelés, homlokzatbevonat, nyílászáró, ipari kapu, ipari padló, padlóburkolat, szaniter, csőrendszer, fűtéstechnika, légtechnika, energiaelosztás, világítástechnika, lift, építőgép, kéziszerszám. A konferencián bemutatott tanulmányokat bármely érdeklődő cég megvásárolhatja.

 

A hároméves előrejelzések elsődleges célja, hogy segítse a kelet-európai régió építési piacához kapcsolódó cégek stratégiaalkotásért és üzleti tervezésért felelős munkatársait. A tanulmányok összehasonlítható formában foglalkoznak Szlovénia, Szerbia, Bulgária, Románia, Ukrajna, Oroszország és Törökország múltbeli és várható jövőbeni építési teljesítményével. A számszerűsíthető adatok mellett kitérnek a folyamatokat befolyásoló tényezőkre, összefoglalják a jogszabályi, intézményi, pénzügyi változások előre látható hatásait is. Külön tárgyalják az új építések és a felújítások piacát, és részletezik a teljes piac tizennyolc alszegmensét: lakás, iroda, kereskedelem, ipar, szálloda, közlekedési, mezőgazdasági, oktatási, egészségügyi, egyéb magasépítési, út, vasút, repülőtér, híd és alagút, kikötő, energia, közmű, egyéb infrastruktúra.

 

Az EECFA kelet-európai ország gazdaságkutató intézetének együttműködése az építési piac előrejelzésére. Az elemzések során alkalmazott modellalapú megközelítés és egységes metódus mögött kétéves kutatómunka és tízéves nemzetközi kutatási tapasztalat áll. Az előrejelző tanulmányokat Kelet-Európában egyedülálló módon minden országban a helyi sajátosságokat jól ismerő helyi kutatók készítik el rendszeresen, félévente.

 

Az E-Build Kft. romániai leányvállalata, az Ebuild Srl az EECFA alapító tagja. A tanulmányokra vonatkozó, kedvezményes ajánlatunkat kérje munkatársunktól:

 

Répássy Dávid
+36 30 900 1573

 

2013. október 22.


EECFA konferencia 2013. szeptember 13-án Moszkvában

Előrejelzés 2015-ig hét kelet-európai ország építési piacáról

 

Az Eastern European Construction Forecasting Association (EECFA) Szlovénia, Szerbia, Bulgária, Románia, Ukrajna, Oroszország és Törökország építési piacával foglalkozó, egynapos konferenciát rendez 2013. szeptember 13-án Moszkvában. A rendezvény elsődleges célja, hogy előrejelzéssel segítse a kelet-európai régió építési piacához kapcsolódó cégek stratégiaalkotásért és üzleti tervezésért felelős munkatársait.

 

Az EECFA hét kelet-európai ország gazdaságkutató intézetének együttműködése az építési piac előrejelzésére. A konferencián az egyes országok múltbeli és várható jövőbeni építési teljesítményéről az adott piacot kutató helyi szakértők tartanak előadást. A számszerűsíthető adatok mellett kitérnek a folyamatokat befolyásoló tényezőkre, összefoglalják a jogszabályi, intézményi, pénzügyi változások előre látható hatásait is. Oroszország építési piaca kiemelt figyelmet kap: az általános elemzés mellett külön előadás foglalkozik a kereskedelmi ingatlanfejlesztésekkel, illetve a költségvetési fejlesztési tervekkel.

 

A konferencia résztvevői a prezentációk mellett megkapják az EECFA egységes módszertana szerint, országonként, összehasonlítható formában készített részletes előrejelző tanulmányokat, melyek külön tárgyalják az új építések és a felújítások piacát.

 

Az E-Build Kft. romániai leányvállalata, az Ebuild Srl az EECFA alapító tagja. Ha a konferencia témája felkeltette az érdeklődését, a részvételre vonatkozó, személyre szabott ajánlatunkat kérje munkatársunktól:
Répássy Dávid
+36 30 900 1573

 

2013. június 14.


Előrejelzés 2015-ig a kelet-európai építési piacról

Az EECFA 2013. szeptemberére készíti el jelentését Szlovénia, Szerbia, Bulgária, Románia, Ukrajna, Oroszország és Törökország építési piacáról.

 

Az Eastern European Construction Forecasting Association (EECFA) hét kelet-európai ország gazdaságkutató intézetének együttműködése az építési piac előrejelzésére. A Kelet-Európában egyedülálló összefogás az egyes országok sajátosságait jól ismerő helyi tudást ötvözi tízéves nemzetközi kutatási tapasztalattal.

 

Az elemzések során alkalmazott modellalapú megközelítés és egységes metódus mögött eddig kétéves kutatómunka áll. A hároméves előrejelzések elsődleges célja, hogy a stratégiaalkotásban és az üzleti tervezésben támogassa mindazon szereplőket, akiknek a tevékenysége közvetve vagy közvetlenül kapcsolódik a kelet-európai régió építési piacához.

 

Az elemzések összehasonlítható formában foglalkoznak Szlovénia, Szerbia, Bulgária, Románia, Ukrajna, Oroszország és Törökország múltbeli és várható jövőbeni építési teljesítményével, a teljes piac mellett annak tizennyolc alszegmensét is részletezve. A számszerűsíthető adatok mellett kitérnek a folyamatokat befolyásoló tényezőkre, összefoglalják a jogszabályi, intézményi, pénzügyi változások előre látható hatásait is.

 

Az EECFA országtanulmányai először 2013. szeptemberében lesznek elérhetőek, majd félévente rendszeresen jelennek meg.

 

A E-Build Kft. romániai leányvállalata, az Ebuild Srl az EECFA alapító tagja.

 

2013. június 6.


Online projektinformációs szolgáltatás

Az E-Build Kft. a projektinformációs szolgáltatását kiszolgáló offline rendszer mellett, annak fokozatos kiváltására bevezette az online projektinformációs rendszert. Az új technológia lefedi az információk kutatását, feldolgozását, ellenőrzését, az információkhoz való hozzáférést, az értékesítést és az ügyfélszolgálatot.


Az online projektinformációs szolgáltatás bevezetése az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A Közép-Magyarországi Operatív Program a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség irányítása alá tartozik, a támogatást a MAG Zrt. közvetítette. A közreműködőknek ezúton is köszönetet mond az E-Build Kft.


2011. február 10.


Romániában is elindult a ProIDEA

Az E-Build Kft. romániai leányvállalata, az Ebuild Srl elindította a ProIDEA termékinformációs szolgáltatást. A proidea.ro oldalon az épületek megvalósítása és üzemeltetése során felhasználásra kerülő termékek gyártói, forgalmazói román nyelven juttatnak el termékinformációkat a romániai tervezőknek, kivitelezőknek, építtetőknek.


A román ProIDEA online termékinformációs katalógusban már az indulásnál helyet kapott több mint 150 gyártó több mint 5000 terméke, illetve az ezekhez kapcsolódó


- termékismertetők,


- CAD fájlok,


- alkalmazástechnikai útmutatók.


A román ProIDEA hírrovatain és hírlevelén keresztül a gyártók, forgalmazók a romániai építési piac szereplőit tájékoztatják a termékújdonságokról, a szakmai rendezvényekről, a termékakciókról, az új termékkatalógusokról.


A bevezetéssel kibővült az építési információs szolgáltatások kínálata: Magyarországhoz hasonlóan a romániai építési piacon is elérhető mind az E-Build projektinformációs szolgáltatás, mind a ProIDEA termékinformációs szolgáltatás.


2010. október 1.